Täällä pohjantähden alla
In English
 
  PÄÄSIVU ELOKUVA NÄYTTELIJÄT TUOTANTO KUVAUKSET MUSIIKKI GALLERIA ARTISTA LEHDISTÖ  
 
                             
 

Musiikki

Jaakko Kuusisto on säveltänyt musiikin uuteen Timo Koivusalon ohjaamaan
Täällä Pohjantähden alla - elokuvaan.
Uunituore elokuvamusiikki äänitettiin Lahden Sibelius talossa 24. – 25.8. Musiikin soitti maamme johtaviin sinfoniaorkestereihin lukeutuva ja runsaasti kansainvälistäkin mainetta saavuttanut Sinfonia Lahti. Jaakko Kuusisto johti orkesteria musiikin tallennuksessa.

”Orkesterin ja Jaakon ammattimaisuus sekä saumaton yhteistyö toimi korvia hivelevästi Lahden Sibelius-talon salin hienossa akustiikassa”, Koivusalo kommentoi

Tämän mittaluokan uuden musiikin sävellystilauksia tulee nykysäveltäjille harvoin. Uutta musiikkia sovitettuna isolle orkesterille syntyi 76 minuutin verran, mikä vastaa kahta sinfoniaa.

Jaakko Kuusisto on viulisti, säveltäjä ja kapellimestari. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Indianan yliopistossa. Jaakko Kuusisto on toiminut vuodesta 1998 Sinfonia Lahden konserttimestarina. ”Tämä sävellystyö on suuri haaste ja innoittaja, koska elokuvan tarina on suomalaisille tuttu ja kietoutuu yhteiskunnallisesti merkittäviin tapahtumiin. Elokuvan musiikki ei voi olla irrallaan sen aikakauden tapahtumista, mutta sen on silti oltava tuoretta ja nykyaikaista. Täällä Pohjantähden alla -elokuvan tarina tarjoaa paljon tunteita ja dramatiikkaa, mikä on hyvä pohja sävellystyölle”, sanoo Jaakko Kuusisto.

”Olen erittäin iloinen ja innoissani tästä yhteistyöstä”, ohjaaja Timo Koivusalo sanoo tyytyväisenä. ”Suurin työ oli malttaa odottaa että pääsisi kuulemaan uutta tilattua musiikkia lopullisessa muodossa”.

Tuotantoyhtiö Artista Filmi on aiemmin tehnyt yhteistyötä Sinfonia Lahden kanssa Sibelius- elokuvan yhteydessä.

Täällä Pohjantähden alla – elokuvan musiikin FAKTAT:
Musiikki JAAKKO KUUSISTO
Orkesteri SINFONIA LAHTI
Orkesterin johto JAAKKO KUUSISTO
Intendentti TUOMAS KINBERG
Musiikin äänitys ja miksaus ANTTI MURTO
Musiikkiäänityksen assistentti PETTERI LAUKKANEN
Musiikin taiteellinen tuottaja LAURA HEIKINHEIMO
76 minuuttia uutta musiikkia sävelletty elokuvaa varten