SYNOPSIS

Kalteva torni

Mitä tapahtuu kun yhdessä miehessä asuu kaksi ihmistä.
Lämmin tragikomedia erilaisuudesta.Perustuu tositarinaan jos toiseenkin


Kalteva Torni on elokuva miehestä ja hänen sivupersoonastaan. Maailmassa on viisi miljardia ihmistä ja tapaa selvitä elämästä, tämä on yksi niistä. Mitä tapahtuu, kun yhdessä miehessä asuu kaksi ihmistä, joista toinen on tietoinen toisen olemassaolosta, mutta toinen ei. Millaista on elää päivästä toiseen tietämättä mikä on totta ja mikä ei?

Hyväntahtoinen mies, Johannes, joka kärsii elämää rajoittavasta persoonallisuushäiriöstä, rakentaa mielisairaalan puistossa puukiekoista kaltevaa tornia. Hänen suurin pelkonsa on, ettei hän ehdi nähdä Pisan tornia ennen kuin se kaatuu. Sairaalan pihalla leikkivä pieni tyttö tutustuu mieheen ja alkaa myös haaveilla kaltevan tornin näkemisestä. Pikkutytön isoäiti, entinen ballerina joka on aikanaan kiertänyt Euroopan oopperalavoja lupaa viedä tytön katsomaan tornia, päästäkseen itsekin nuoruutensa unelmien tapahtumapaikoille. Kun vielä pikkutytön äiti, mielisairaanhoitaja joka on miehen omahoitaja, lähtee kolmikon perään, alkaa uskomaton tarina, joka heittää tuon nelikon keskelle Eurooppaa.

Johannes kohtaa matkallaan elämänsä pakolaisuudessa viettäneen nuoreen parin, joka on koko nuoruutensa joutunut odottamaan turvapaikkaa eri maissa, voimatta juurtua mihinkään ja jonka keskinäinen rakkaus on luvatonta erilaisten etnisten taustojensa vuoksi.

Mitä meidän aikamme tarjoaa erilaisille ihmisille, onko heille sijaa missään?Jos maailma on jakautunut kahtia, on siinä välissä vielä kolmas ryhmä ihmisiä joita ei kaivata mihinkään. Onko meidän ajassamme kenelläkään enää kykyä todella kuunnella toisen tarinaa?

Vanheneva nainen etsii maailmaa jota ei enää ole.Nuori tyttö etsii maailmaa jota ei vielä ole.Mies etsii maailmaa jota ei ole koskaan ollut, eikä hänenlaisilleen koskaan tulisi. Vai onko maailmassa sittenkin vielä sijaa ihmeille?

Elokuva taitekohdasta, jossa unelmat muuttuvat muistoiksi. Tarina toivosta ja toisistaan välittämisestä.Motto: Kaltevuus on katsojan silmissä. Jos se olisi aina ollut suora, ketä se olisi kiinnostanut. Ei siitä ikinä suoraa tule, mutta nyt se ei enää myöskään kaadu, se pysyy pystyssä, vähän kallellaan, mutta pystyssä.