ENSI-ILTA 4.12.2009

TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA

TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA -kotisivut


Täällä Pohjantähden alla

Artista Filmi Oy tuottaa Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla romaaneista kaksi pitkää elokuvaa: Täällä Pohjantähden alla ja Täällä Pohjantähden alla II. Pohjantähti-trilogia on realistinen ja syvästi humaani kertomus Koskelan suvusta. Se tarkastelee pienen ihmisen näkökulmasta Euroopan suurta murrosta 1800-luvun lopulta ensimmäisen maailman sodan, Suomen itsenäistymisen ja verisen sisällissodan kautta toiseen maailman sotaan. Tarina tarkastelee myös muun muassa Koskelan Akselin ja Kivivuoren Elinan rakkaustarinaa. Täällä Pohjantähden alla -sarjan osat julkaistiin vuosina 1959–1962.

Kuvaukset alkavat helmikuun alussa 2008 ja kestävät vuoden loppuun. Ne keskittyvät Villilän elokuvastudioille Nakkilaan. Filmauksia tehdään myös mm. Tampereella, Tammelassa, Porissa, Ahlaisissa, Punkalaitumella, Niinisalossa ja Haapamäellä. Ensi-iltaan ensimmäinen elokuva tulee joulukuussa 2009 ja toinen vuotta myöhemmin.

Suurtuotanto työllistää 150 ammattinäyttelijää ja se on roolitettu maamme eturivin näyttelijöillä. Kuvauksiin osallistuu myös tuhat avustajaa.

Täällä Pohjantähden alla elokuvien tuotannossa ovat mukana Yleisradio TV2, Suomen elokuvasäätiö, sekä Walt Disney Studios Motion Pictures Finland, joka vastaa myös elokuvien teatterilevityksestä.

Tuotannon yhteenlaskettu kokonaisbudjetti on noin 4,8 miljoonaa euroa.


Yhteydenotot:

Medialle lisätietoja antaa tiedottaja Mikko Peltola
p. 0500 820 057
mikko.peltola@tommix.fi

Muut yhteydenotot Artista Filmiin joko s-postilla tai tavallisella postilla:

artista@artistafilmi.fi

Artista Filmi Oy
PL 244
28101 PORI