KESKEISET NÄYTTELIJÄT


Akseli
Elina
Jussi
Alma
Kirkkoherra Salpakari
Ellen Salpakari
Otto Kivivuori
Anna Kivivuori
Räätäli Halme
Emma Halme
Preeti Leppänen
Henna Leppänen
Aune Leppänen
Anttoo Laurila
Aliina Laurila
Aku Koskela
Vilho Koskela
Janne Kivivuori
Paroni
Paronitar
Elias Kankaanpää
Töyry
Töyryn emäntä
Mellola
Hellberg
Siukola
Rautajärvi

ILKKA KOIVULA
VERA KIISKINEN
RISTO TUORILA
RITVA JALONEN
HANNU-PEKKA BJÖRKMAN
JONNA JÄRNEFELT
ESKO ROINE
SARA PAAVOLAINEN
HEIKKI NOUSIAINEN
SEELA SELLA
SULEVI PELTOLA
TUULA VÄÄNÄNEN
MIIA SELIN
TOMI SALMELA
EIJA VILPAS
MIKKO NOUSIAINEN
SAMPO SARKOLA
TAPANI KALLIOMÄKI
GÖRAN SCHAUMAN
EIJA NOUSIAINEN
JUKKA LEISTI
JUHANI NIEMELÄ
LEENA SUOMU
OIVA LOHTANDER
RAIMO GRÖNBERG
JARI SALMI
KAI LEHTINENAkseli – Ilkka Koivula
Ilkka Koivula on näytellyt Tampereen Työväen Teatterissa sekä Lahden, Turun ja Rauman kaupunginteattereissa, joista viimeksi mainittuun hänet on nyt kiinnitetty. Koivulan rooleja muistetaan muun muassa elokuvista Laitakaupungin valot (2006) ja Eila (2003).
Koivula on näytellyt aieminkin Timo Koivusalon elokuvissa: Kaksipäisen kotkan varjossa (2005), Rentun Ruusu (2001) ja Kulkuri ja joutsen (1999).

Elina – Vera Kiiskinen
Vera Kiiskinen on näytellyt muun muassa Q-teatterissa, Teatteri Jurkassa ja Kansallisteatteririssa. Hänen aiempia elokuviaan ovat muun muassa Enkeli tulessa (2004), Tango Kabaree (2001) sekä Pikkusisar (1999). Vera Kiiskinen on toiminut myös käsikirjoittajana (Hengittämättä & nauramatta ja Kaikki kunnossa).

Jussi – Risto Tuorila
Risto Tuorila on vuodesta 1981 työskennellyt Oulun kaupunginteatterissa. Hän on näytellyt myös monissa elokuvaproduktioissa. Tuorila näytteli muun muuassa Koskelaa Rauni Mollbergin elokuvassa Tuntematon sotilas (1985). Hän on esiintynyt esimerkiksi elokuvissa Pahat pojat (2003), Lapin kullan kimallus (1999) ja Poika ja ilves (1998).

Alma – Ritva Jalonen
Ritva Jalonen on tamperelainen näyttelijä, joka on työskennellyt pitkään Tampereen teatterissa. Hänet muistetaan myös Kummeli –elokuvista ja Sisko ja sen veli –televisiosarjasta.

Kirkkoherra Salpakari – Hannu-Pekka Björkman
Hannu-Pekka Björkman kuuluu KOM-teatterin näytelijäkaartiin. Hän on näytellyt myös useissa elokuvissa, muun muassa FC Venus (2005), Eila (2003), Nousukausi (2003) ja Eläville ja kuolleille (2005), josta hän sai parhaan miespääosan Jussi-patsaan.

Ellen Salpakari – Jonna Järnefelt
Jonna Järnfelt kiinnitettiin Lilla Teaterniin valmistumisensa jälkeen vuonna 1988. Hänet tunnetaan myös elokuvista Pelikaanimies (2004), Pahat pojat (2002) ja Hylätyt talot, autiot pihat (2000). Jonna Järnefelt on myös julkaissut vuonna 2003 albumin nimeltään Aamukahviasetelma.

Otto Kivivuori – Esko Roine
Esko Roineen pitkä näyttelijän ura keskittyy pääasiassa Tampereen Työväen Teatteriin, jonka johtajana hän on myös toiminut. Jätettyään johtajan tehtävät hän jäi vapaaksi näyttelijäksi ja on esiintynyt sekä Tampereella että Helsingissä. Elokuvaroolien lisäksi Roine tunnetaan pitkästä TV-urasta (Merirosvoradio, Reinikainen, Metsolat , Elämän suola, Thilia Thalia).

Anna Kivivuori – Sara Paavolainen
Sara Paavolainen on tehnytlukuisia rooleja Helsingin kaupunginteatterissa sekä Ryhmäteatterissa. Televisiotöistä hänet tunnetaan muun muassa sarjoista Huojuva talo ja Venny. Viimeisin elokuvarooli on leffasta Musta jää (2007). Sara Paavolainen on saanut elokuvataiteen valtionpalkinnon (1991). Jussi-palkinnon parhaasta sivuosasta hän sai elokuvasta Harjunpää ja kiusantekijät (1994).

Räätäli Halme – Heikki Nousiainen
Suomen Kansallisteatterin näyttelijä Heikki Nousiainen tunnetaan myös radiokuunnelmista ja elokuvista. Radiotoistä mainittakoon muun muassa Knalli ja sateenvarjo, jossa Nousiaisen ääni on tullu tutuksi. Hänen tunnetaan muun muassa elokuvista Paha maa (2005), Pelon maantiede (2000) ja Maraton (1997). Nousianen on tehnyt aiemminkin yhteistyötä Timo Koivusalon kanssa muun muassa elokuvissa Kaksipäisen kotkan varjossa (2005), Sibelius (2003) ja Kulkuri ja joutsen (1999).

Emma Halme – Seela Sella
Sella Sella tunnetaan muun muassa Suomen Kansallisteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin näyttelijänä. Hänet tunnetaan myös monologi-illoista sekä laulu- ja lausuntaesityksistä. Seela Sella on tehnyt useita TV- ja elokuvarooleja, joista mainittakoon Aino Sibeliuksen rooli Timo Koivusalon Sibeliuksessa (2003) sekä Kalteva torni (2006), josta Seela Sella sai Jussi-patsaan parhaasta sivuosasta.
Seela Sella on saanut myös Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto vuonna 2000.

Preeti Leppänen – Sulevi Peltonen
Sulevi Peltola on ollut perustamassa KOM-teatteria ja toiminut muun muassa Rauni Mollbergin ja Mikko Niskasen avustajana. Parhaiten Peltola muistetaan yhteistyöstän ohjaaja Matti Iäksen kanssa.
Sulevi Peltolan viimeisimpiä elokuvia ovat muun muassa Riisuttu mies (2006), Laitakaupungin valot (2006) ja Paha maa (2005), josta hän sai Jussi-palkinnon parhaasta sivuosasta. Hän on myös ohjannut tv-sarjoja Yleisradiolle: Tytöt, Enkelin siipi, Pudonneita ja Pankkiherroja.

Henna Leppänen – Tuula Väänänen
Teatterikorkeakoulun jälkeen Tuula Väänänen on näytellyt muun muassa KOM-teatterissa ja Euroopa Neljä –teatterissa. Nykyään hän on Oulun kaupunginteatterin näyttelijä. Hän on opiskellut myös videoelokuvan ohjausta ja käsikirjoitusta.

Aune Leppänen – Miia Selin
Miia Selin on ollut mukana muun muassa Kummeli-ryhmän televisiosarjoissa ja elokuvissa. Hän on myös näytellyt Tampereen Työväen Teatterissa. Anttoo Laurila – Tomi Salmela
Tomi Salmela on näytellyt Timo Koisalon aiemmissa elokuvissa Kaksipäisen kotkan varjossa (2005), Sibelius (2003) ja Kulkuri ja joutsen (1999). Muita elokuvia joissa hän on näytellyt ovat muun muassa Helmiä ja sikoja (2003), Rikos ja rakkaus (1994) ja Helmiä ja sikoja (2003).

Aliina Laurila – Eija Vilpas
Helsingin kaupunginteatterin näyttelijä Eija Vilpas tunnetaan parhaiten televisiosarjoista: Fakta homma, Hynttyyt yhteen ja Paavo ja Raili, jonka hän käsikirjoitti yhdessä Ritva Holmbergin kanssa. Hänen elokuvatöistään mainittakoon muun muassa Valehtelija (1981), Pelon maantiede (2000) ja Vääpeli Körmy-elokuvat (1990 -97).
Eija Vilpas on myös Unicefin hyvän tahdon lähettiläs.

Aku Koskela – Mikko Nousiainen
Mikko Nousiainen on näytellyt Tampereen teatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa sekä Pyynikin kesäteatterissa. Hän on näytellyt myös elokuvissa Levottomat (2000), Going to Kansas City ( 1997) ja Kaksipäisen kotkan varjossa (2005).

Janne Kivivuori – Tapani Kalliomäki
Tapani Kalliomäki on Lahden kaupunginteatterin näyttelijä, joka on näytellyt myös Helsingin kaupunginteatterissa, KOM-teatterissa ja Teatteri Pienessä Suomessa.
Kalliomäki oli mukana myös Timo Koivusalon elokuvissa Sibelius (2003) ja Kaksipäisen kotkan varjossa (2003). Kalliomäki näytteli myös Yleisradion Hovimäki –sarjassa.

Paroni – Göran Schauman
Göran Shauman on Svenska Teaternin näyttelijä, jolla on ollut rooleja muun muassa elokuvissa Leijat Helsingin yllä (2001), Lapin kullan kimallut (1999) ja Miestä ei voi raiskata (1978). Hän on ollut mukana myös TV-sarjoissa Vihan Päivät (1991), Parhaat vuodet (2000) ja Benner&Benner (2001-2002). Göran Schhauman sai Pro Finlandia –palkinnon vuonna 1992.

Paronitar – Eija Nousiainen
Eija Nousiainen tunnetaan lukuisista TV-töistä sekä elokuvista. Hän on näytellyt muun muassa elokuvissa Going to Kansas City (1997), Pikkusisar (1999) ja Levottomat (2000). Hän on näytellyt myös Timo Koivusalon elokuvissa Kulkuri ja joutsen (1999) sekä Sibelius (2003).

Elias Kankaanpää – Jukka Leisti
Jukka Leisti on Tampereen teatterin näyttelijä, joka on näytellyt myös useissa kesäteatterinäytelmissä ja TV-ohjelmissa.

Töyry – Juhani Niemelä
Juhani Niemelä on Tampereen työväenteatterin näyttelijä, joka on myös esittänyt merkittäviä sivuosia useissa elokuvissa, muun muassa Loma (1976) sekä Mies vailla menneisyyttä (2002).

Töyryn emäntä – Leena Suomu
Leena Suomu on Kajaanin kaupunginteatterin näyttelijä, joka on näytellyt myös Seinäjoen ja Hämeenlinnan kaupunginteattereissa. Hänen aiemmin näytellyt mun muassa elokuvissa Milka, kotia päin ja Talvisota.

Mellola – Oiva Lohtander
Näyttelijä Oiva Lohtander on myös ohjaaja ja dramaturgi, mutta parhaiten hänet tunnetaan televisio –ja elokuvarooleistaan. Hänen viimeisimpiä elokuviaan ovat olleet muun muassa Suden vuosi (2006), Vares (2004) ja Pahat pojat (2003). Televisiosarjasta Raid Oiva Lohtander sai Venla-palkinnon parhaasta miespääosasta.

Siukola – Jari Salmi
Näyttelijä Jari Salmi tunnetaan elokuvista Aleksis Kiven elämä, Kummelin Jackpot sekä Elämä lyhyt, Rytkönen pitkä. Parhaiten Salmi kuitenkin tunnetaan kaksi Venla-palkintoa voittaneesta sketsisarjasta Pulkkinen, jota esitettiin 35 jaksoa vuosina 1999 – 2002.

Rautajärvi – Kai Lehtinen
Näyttelijä ja ohjaaja Kai Lehtinen tunnetaan parhaiten nimiroolistaan televisiosarjassa Raid. Hän on työskennellyt myös Helsingin kaupunginteatterissa, Espoon teatterissa sekä Pyynikin kesäteatterissa. Hän on esiintynyt myös elokuvissa Poliisin poika (1998), Pikkusisar (2003) ja Mosku – lajinsa viimeinen (2003).

Ylöstalo – Tapio Liinoja
Tapio Liinoja on näytellyt muun muassa Vaasan teatterissa, Espoon teatterissa sekä Koko-teatterissa. Hän on näytellyt muun muassa Timo Koivusalon aiemmissa elokuvissa Kulkuri ja joutsen (1999) ja Kaksipäisen kotkan varjossa (2005). Liinoja tunnetaan myös Kummeli –elokuvista, monista televisiosarjoista sekä Lapinlahden linnuista.

Lauri Kivioja - Pekka Huotari
Pekka Huotari on näytellyt muun muassa elokuvissa: V2 -Jäätynyt enkeli (2003), Suden arvoitus (2006), Matti (2006) ja Raid (2003).